Кримінал

Вилучено продукції на понад 4 мільйони гривень: на Чернігівщині затримали наркоділків (Фото)

Поліцейські спільно з оперативниками Чернігівського прикордонного загону затримали наркоділків, які організували в малолюдній місцевості Чернігівського району систематичне вирощування елітних сортів конопель із подальшим їх переробленням і збутом виготовлених наркотичних засобів як по всій Чернігівщині, так і в Києві. У зловмисників вилучено 10 кілограмів наркотиків вартістю понад 4 мільйони гривень. Затриманим оголошено підозри та заарештовано без права внесення застави.

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

Під час оперативної роботи за інформацією про діяльність групи наркоторговців поліцейські управління боротьби з наркозлочинністю поліції Чернігівщини задокументували низку протиправних дій, вчинених фігурантами.

Слідчі поліції Чернігівщини за оперативного супроводу співробітників УБН та низки інших поліцейських підрозділів, спільно з прикордонниками, за силової підтримки спецпідрозділу КОРД затримали двох кримінальних «фермерів».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині вандали пошкодили скейт-парк (Фото)

У господарстві, де зловмисники розгорнули масштабну діяльність, та на інших пов’язаних із ними об’єктах поліцейські під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури провели серію одночасних санкціонованих обшуків.

У процесі слідчих дій було виявлено рясні насадження конопель елітних сортів у теплицях та у відкритому ґрунті, спеціально підібрані добрива, комплекти обладнання для культивації рослин у приміщеннях методом гідропоніки, електронні ваги, пристрій для вакуумного пакування готової продукції.

Загалом поліцейські вилучили з ділянок майже 400 доглянутих рослин із характерним запахом, схожих на коноплі. Також вилучено підготовлений до збуту особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс, загальною вагою близько 10 кілограмів, та низку інших речових доказів. Вартість тільки готового наркотику, за цінами «чорного ринку», становить майже 4 мільйони гривень.

Усе вилучене направлено на проведення експертних досліджень.

Наразі слідчий поліції Чернігівщини за погодженням з прокурором Чернігівської обласної прокуратури оголосив затриманим про підозру у незаконному виробництві та зберіганні з метою збуту наркотиків в особливо великих розмірах, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 статті 307 Кримінального кодексу України). Зловмисникам загрожує від 9 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд обрав обом підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 діб, без права внесення застави.

Триває досудове розслідування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button