Кримінал

На Чернігівщині браконьєри наловили риби на 250 тисяч гривень

Учора, 9 липня, Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході рибоохоронного рейду на водоймах Корюківського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці патруля.

На р. Смяч, поблизу с. Смяч Сновської громади виявлено двох місцевих мешканців, які ловили рибу за допомогою забороненого знаряддя лову — сітки «бредень».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вилучено продукції на понад 4 мільйони гривень: на Чернігівщині затримали наркоділків (Фото)

В протизаконний спосіб порушники добули 85 екз. риби, загальною вагою 10 кг: щука звичайна – 69 екз., плітка звичайна – 6 екз., плоскирка – 4 екз. та 6 екз. риб занесених до Червоної книги України: в’язь звичайний – 2 екз. і минь річковий – 4 екз. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 256252 грн.

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 та ч. 2 ст. 90 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до Щорського районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. У правопорушників вилучені заборонене знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси. Вирішується питання щодо внесення відомостей до єдиного реєстру досудових розслідувань.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button