Суспільство

Прилуцька лікарня отримала дороговартісне устаткування для реабілітаційного відділення (Фото)

Прилуцька центральна міська лікарня отримала від благодійного фонду «Разом» і народного депутата України Бориса Приходька допомогу для реабілітаційного відділення – спеціалізоване обладнання для реабілітації. Про це повідомив народний депутат у своїх соцмережах.

Зокрема, було придбано реабілітаційну бігову доріжку, тренажери, сходи та поручні для відновлення навичок ходьби, апарат для міостимуляції, протипролежневі матраци та подушки, стіл дзеркальної терапії, дзеркало коригуюче для реабілітації та багато іншого.

За його словами, наявність такого устаткування забезпечить відділенню змогу надавати повноцінні реабілітаційні послуги. Також цього разу нардеп привіз і обладнання для бактеріологічної лабораторії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штормове попередження: на Чернігівщину суне негода

«У кожній кластерній лікарні має бути сучасне безбарʼєрне відділення реабілітації – це вимога часу. У сучасних умовах маємо багато пацієнтів, які потребують якісної реабілітації. Серед них і наші військовослужбовці, які повертаються додому з тяжкими пораненнями. Важливо, щоб вони могли отримати професійну допомогу вдома. Поспілкувавшись із головною лікаркою Яною Погорілою, спільно з благодійним фондом «Разом» ми закупили обладнання та доставили його до Прилук», – зазначив Борис Приходько, народний депутат України.

Реабілітаційне відділення в Прилуцькій центральній міській лікарні створювали фактично з нуля. Забезпечити його необхідним обладнанням вдалося лише завдяки спонсорам.

«Навіть у нинішній період військової агресії Мінохорони здоров’я та Національна служба здоровʼя не зменшують і не послаблюють вимог до медзакладів. Дуже добре, що так складаються обставини, коли ми спільно – і органи місцевого самоврядування, і депутати, і меценати, і спонсори – долучаємося до допомоги», – наголосила Яна Погоріла, головний лікар КНП «Прилуцька центральна міська лікарня».

На сьогодні у відділенні створені гідні умови для пацієнтів. Небайдужий до розвитку медицини народний депутат України Борис Приходько в межах своєї програми «Здорова громада», започаткованої у 210-му округу, та за підтримки благодійного фонду «Разом» упродовж кількох років структурно допомагає Прилуцькій лікарні. Придбано обладнання в урологічне відділення, зроблено сучасний ремонт в операційній. Медичний заклад забезпечується медикаментами та витратними матеріалами.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

*у статті використані матеріали телеканалу ТІМ

Ще статті по темі

Back to top button