Війна

Бійці прикордонники з Чернігівщини —  про борщ з неба та снайпінг 120 калібру (Відео)

Прикордонники з мінометної застави Чернігівського загону розповіли про свою бойову роботу під час недавньої ротації під Красногорівку.

Про це повідомляє Північний кордон. Держприкордонслужба.

Юрій на псевдо Артист – обчислювач. Від його вміння значною мірою залежить влучність стрільби мінометних розрахунків. А Роман на псевдо Геодез – розвідник, його пташки виявили чимало ворогів та врятували не одне життя українських воїнів.

«3,14дари загнали наших у пастку: прорили тунель на 1-й поверх та ефпівішкою підпалили дах»,- каже воїн.

Під час аеророзвідки Геодез виявив, що окупанти загнали в пастку групу українських воїнів. Загарбники прорили тунель з однієї двоповерхової будівлі в іншу, яку утримували захисники України. Артиста на свій страх і ризик організував делікатну роботу мінометників. Треба було цілити лише по лівій частині будівлі – де засів ворог та не зачепити своїх – у правій частині. Завдяки цьому українські воїни змогли вибратися з пастки, але не всі. Їх відхід прикривав стрілецьким вогнем тяжкопоранений побратим, який сам уже не міг пересуватися. Тоді Геодез втратив пташку, але врятував 3 життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина втратила ще одного свого Захисника

Аеророзвідка кілька днів забезпечувала продуктами і боєприпасами оточених побратимів. «Наші хлопці на позиції потрапили в повне оточення», — пригадує аеророзвідник Геодез. Його пташка зробила кільканадцять ходок, щоб доставити бійцям батарейки, воду, їжу, боєприпаси. Скидали навіть борщ – український, дуже смачний. Завдякицьому хлопці витримали ще 3 дні, згодом наші бійці відбили у ворога позицію, яка не давала підійти до оточених, яких вдалося успішно поміняти.

Під час аеророзвідки прикордонники виявили двох окупантів, які з кущів вибігли в гаражі. Обчислювачу Артисту якраз треба було пристріляти розрахунок мінометників. Як згодом з’ясувалося, в гаражах засіла штурмова група ворога, яка збиралася атакувати наші позиції. В результаті роботи мінометників, ворожа група понесла суттєві страти і вже не мала можливості просуватися. Таким чином прикордонники відбили штурм, який ще навіть не почався.

У цивільному житті Юрій з Тернопільщини займався колористикою фарб та був актором аматорського театру, через це й отримав позивний – Артист. Але для прикордонної служби він був цікавий за своєю військово-обліковою спеціальністю артилериста-обчислювача.

Геодез – із Львівщини. «В миру» був геодезистом та будував дороги. Добре знається на картах. Уприкордонній службі майстерно почав літати дроном.

Обоє чоловіків добровільно доєдналися до Сил оборони. Потрапили до Чернігівського прикордонного загону. Бійці в колективі довго притиралися один до одного та врешті стали справжніми побратимами.

«Мені 25 років, Юрі – 30, — розповідає Геодез, — але всі прийшли сюди з одною метою, то чого вимахуватися!? У всіх одна ціль, одна мета, все решта – вік, звання, все розмивається».

Після Перемоги Геодез планує повернутися до своєї цивільної спеціальності та самовіддано і, як завжди – ефективно, працювати на відбудову України. Артист після повернення додому мріє розмалювати стіни в жовто-синій.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button