Суспільство

Восени в Україні востаннє переведуть стрілки годинника: як до цього ставляться чернігівці

Восени українці востаннє переведуть стрілки годинника. Верховна Рада в другому читанні підтримала законопроєкт №4201, що скасовує сезонне переведення стрілок годинників. Підтримав голосування за цей законопроєкт 261 депутат. Закон набуває чинності з 1 січня 2025 року, проте для набуття чинності його ще має підписати президент.

Дискусії стосовно переведення та непереведення годинників тривають уже багато років. Сам законопроєкт було подано ще в 2020 році. У пояснювальній записці до нього йдеться про те, що такі зміни спрямовані на захист здоров’я населення. Багато науковців і лікарів зазначають, що щорічне переведення стрілок годинника має негативні наслідки для здоров’я людини та призводить до зміни її біологічних ритмів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Освіжаються навіть трактористи та комбайнери: в селі на Чернігівщині встановили водяну рамку

Проте багато людей не задоволені таким законом. У Мережі 18 липня з’явилась петиція «Не відміняти перехід на літній час – лишити на годину більше світлового дня». В ній йдеться про те, що скасування літнього переведення годинника не є доцільним: «Загалом відміна переходу на літній час переносить годину світлового дня в Україні з часу, коли громадяни вертаються з роботи, на час посеред ночі, коли громадяни сплять, що в умовах відключень світла та пошкодженої енергосистеми є критично недоцільним».

Що з приводу скасування переведення годинників думають чернігівці?

Наталія Булаш, чернігівка

На моєму самопочутті переведення годинників ніяк не позначається. Тому особливо не звертала не це уваги. Але якщо розглядати трішки глобальніше, то взимку переводять годинник назад. Тобто влітку, весною та й узагалі темнішатиме на годину раніше. Тому я проти.

Катерина Кравченко, чернігівка

Чесно кажучи, мені подобається, що не доведеться переводити годинник.

Марина Фурсова, чернігівка

На мою думку, варто залишити так, як зараз. Тоді б і взимку день був би довший, і влітку. Якщо ж переводять восени стрілки годинника на годину назад, то й темнішати ж раніше буде.

Андрій Подвербний, чернігівець

Важко сказати. Але це питання точно не є зараз найбільш пріоритетним у нашому житті.

Таліна Тарасенко, чернігівка

Я негативно ставлюся до скасування переведення стрілок годинника, тому що в певний період року я відчуваю потребу в зміні часу. Мені здається, це якісь біологічні показники організму, коли ти хочеш поспати довше, або ж навпаки – прокидаєшся раніше. З переведенням стрілок годинника мені якось ставало легше.

Оксана Замятіна

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button