Кримінал

Поліцейські Чернігівщини ліквідували міжрегіональний канал незаконного обігу зброї (Фото)

Співробітники управління карного розшуку та слідчі слідчого управління ГУНП в Чернігівській області спільно з колегами з поліції Полтавщини викрили 47-річного полтавчанина, який налагодив незаконну діяльність з виготовлення та збуту вогнепальної зброї через мережу Інтернет по всій країні. У зловмисника вилучили 27 пістолетів, а також набір спеціальних інструментів. 

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

Нещодавно до оперативників поліції Чернігівщини надійшла інформація про те, що мешканець Полтави шукає в мережі Інтернет покупців на зброю.

Оперативники управління карного розшуку спільно зі слідчими обласної поліції за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури задокументували два факти збуту зловмисником вогнепальної зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хмільні вихідні: патрульні Чернігівщини затримали 10 нетверезих водіїв

Поліцейські за силової підтримки спецпідрозділу «КОРД» провели санкціоновані обшуки у мешканця Полтави. В ході обшуків виявили та вилучили 27 предметів, схожих на пістолети з ознаками переробки, а також кейси від стартових пістолетів, банківські картки, мобільні телефони та інші речові докази. Вилучене направлено на експертизу.

Слідство встановило, що зловмисник налагодив канал незаконного обігу зброї, а саме: купував стартові пістолети і пістолети під патрон Флобера та кустарним способом переробляв їх на вогнепальну зброю. Після чого підшукував покупців в мережі Інтернет та збував незаконну зброю шляхом поштових відправлень.

Слідчі повідомили чоловіку про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (збут вогнепальної зброї). Санкція статті передбачає покарання до 7 років ув’язнення.

Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button