Суспільство

На Чернігівщині зростає рівень захворюваності на кашлюк: закликають вакцинувати дітей

В Україні, і на Чернігівщині зокрема, від початку 2024 року стрімко зростає рівень захворюваності на кашлюк.

«Якщо протягом двох попередніх років ця хвороба в області взагалі не реєструвалася, то лише за останні шість місяців маємо 67 випадків, серед них один – смертельний.

Усе це дає підстави для здійснення додаткових заходів з імунізації дитячого населення регіону в межах так званої наздоганяючої (catch-up) кампанії з вакцинації АКДП (кашлюк, дифтерія і правець).

На щастя, маємо позитивний досвід минулого року, коли саме завдяки catch-up-кампанії з вакцинації проти кору, паротиту і краснухи (КПК) вдалося вакцинувати 4544 дитини з порушеннями календаря щеплень (що становило 90,3% запланованої кількості)», – в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначає Надія Балінська, спеціаліст відділу комунікації ДУ «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжинський козацький полк: найбільший на Чернігівщині

Оскільки для кору характерна циклічність епідпроцесу (4-5 років), додаткові заходи з імунізації дітей забезпечили можливість уникнути можливого спалаху. Фахівці Чернігівського обласного центру контролю та профілактики хвороб переконані: під час цьогорічної catch-up-кампанії спільними зусиллями разом із представниками медичної спільноти, влади, батьків, громадськості та ЗМІ вдасться запобігти розвитку епідемічного процесу та прищепити максимальну кількість людей від кору, дифтерії та правця, зокрема якомога більше дітей.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button