Суспільство

В Іванівці відновлюють їдальню ліцею

Їдальня Іванівського ліцею, що на Чернігівщині, зазнала руйнувань на початку повномасштабного вторгнення. Тоді громади, що оточують Чернігів, опинилися в епіцентрі танкових та артилерійських боїв, ворог узяв місто в оточення і намагався пробити оборону. Село Іванівка знаходиться на самому підході до Чернігова, тому багато будинків та об’єктів соціальної інфраструктури в ньому сильно постраждали. Ліцей — один із них. Ударною хвилею та уламками снарядів були пошкоджені несучі стіни їдальні, огороджувальні конструкції, вікна та дах.

Про це повідомляє Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд апеляційної інстанції підтвердив, що УПЦ не має права користуватись об’єктами заповідника «Чернігів стародавній»

Після звільнення області більшість місцевих жителів повернулася додому з малечею. В Іванівському ліцеї навчаються діти і із самої Іванівки, і з навколишніх сіл, у тому числі — із сусіднього Ягідного. Нагадаємо, що там у шкільному підвалі ворог тримав у заручниках близько 370 людей. Навчання в школі вирішили не відновлювати, адже мешканці Ягідного хочуть перетворити приміщення на музей-меморіал.

Ще у 2023 році звели в їдальні ліцею стіни та дах будівлі. Наразі активно працюють всередині. Завершують зведення внутрішніх стін усіх приміщень їдальні, влаштовують підлогу та проводять внутрішні комунікації будівлі. Уже найближчим часом розпочнуть оздоблення фасаду.

Після відбудови площа їдальні буде втричі більшою — 416 м². Згідно з проєктом тут буде тамбур, вестибюль, гардероб, вбиральні та обідня зала на 60 місць. Також влаштують кухню та мийну з технологічними зонами, технічне приміщення для персоналу, склади для продуктів та комора для інвентарю та посуду. Їдальня буде оснащена сучасною системою протипожежного захисту, із новою системою опалення, вентиляції, водопостачання, електропостачання та освітлення.

Також врахували потреби маломобільних груп населення при відбудові — встановлять пандус.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button