Суспільство

У селі масово пересихають колодязі: як на Чернігівщині вирішили проблему з відсутністю питної води (ФОТО)

У населеному пункті Омелянів Козелецької громади місцеві жителі уже протягом кількох років мають неабияку проблему – в селі пересихають колодязі. Через цю біду в людей виникають значні складнощі з доступом до питної води.

  • У наших колодязях зникає вода: у когось ще є якісь залишки на дні, а в декого з місцевих вода зникла повністю, – ділиться проблемою Раїса Шиян, староста населеного пункту Омелянів.
  • У мене, до прикладу, криниця порожня, нема в ній води. Тільки береза з середини росте, – іронічно сміючись додає жителька села Омелянів Наталія Антоненко.

Аби якомога швидше вирішити проблему, люди звернулися по допомогу до народного депутата України Бориса Приходька.

Обранець оперативно відгукнувся і проблема відсутності води в Омелянові вирішилася: у селі за сприяння депутата і БФ «Разом» завершилися роботи з буріння й облаштування свердловини, яка відтепер і забезпечуватиме місцевих питною водою.

Відтак, свердловина вже повністю готова, люди набирають прохолодну смачну воду.

  • Глибина свердловини – 100 метрів, тож ми розуміємо, що проблема її обміління фактично не є актуальна. Вода дуже смачна,розповідає Раїса Шиян, староста населеного пункту Омелянів.

Раніше за зверненнями людей роботи з буріння й облаштування артезіанських свердловин були проведені ще в кількох населених пунктах Козелецької громади: Булахові, Бобруйках, Сираях.

Докладніше про забезпечення питною водою жителів Козелеччини – дивіться згодом у нашому сюжеті.

Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button