Суспільство

«Наступна зупинка – Мозаїка»: на Менщині діє унікальна ініціатива з відновлення мозаїчних зупинок  (Фото)

У Менській громаді, що на Чернігівщині, силами громадських активістів і місцевих жителів реалізується проєкт «Наступна зупинка – Мозаїка», головне завдання якого – зберегти культурну спадщину громади, а саме унікальні мозаїки на місцевих зупинках громадського транспорту. 

«Ну ось ми і перейшли до конкретних справ для збереження культурної спадщини, мозаїки на зупинках Менщини. Перша зупинка – Величківка! Озброївшись рішучістю та робочим інвентарем, ми взялися до справи – відмивати та відчищати мозаїку на стінах. З-під шару фарби з’явилися павичі, квіти, соняшник»,– йдеться в дописі на сторінці «Менщина туристична».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ічні встановили другу дошку полеглим землякам

Наразі куратори проєкту залучають до збереження культурної спадщини місцевих жителів.

«Хочеться, щоб хтось підтримав ініціативу, можливо, хтось із місцевих господарників і накрив дахом автопавільйон, щоб запобігти подальшому руйнуванню. Сподобалася ініціатива? Хочете приєднатися? Ми покличемо вас, коли сплануємо роботи навколо наступних зупинок!» запрошує «Менщина туристична»

Про початок нових волонтерських толок на історичних зупинках Чернігівщини організатори сповіщають на офіційних сторінках проєкту «Менщина туристична».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button