Кримінал

На Чернігівщині п’яний водій пропонував 5 тисяч гривень патрульним, щоб уникнути відповідальності

Уночі 29 липня в Прилуках патрульні зупинили автомобіль, який порушував правила комендантської години. Водій легковика виявився нетверезим. Однак щоб уникнути відповідальності, чоловік запропонував правоохоронцям п’ять тисяч гривень хабара.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області. 

Поліцейські провели тест на алкоголь за допомогою приладу Drager. Апарат показав, що вміст алкоголю в крові чоловіка становив 1,49 проміле.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Плюс дві години зі світлом: на Чернігівщині зменшили обсяг обмежень електропостачання

Під час складання адмінматеріалів, щоб уникнути відповідальності, правопорушник неодноразово пропонував поліцейським гроші. Подія фіксувалася на бодікамеру.

За цим фактом слідчий під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури розслідує кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 4 років позбавлення волі.

Стосовно правопорушника поліцейські також склали адміністративні матеріали за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортом у стані алкогольного або іншого виду сп’яніння). Таким чином, чоловік понесе адміністративну та кримінальну відповідальність.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button