Кримінал

На Чернігівщині затримали диверсійну групу, яка намагалася зірвати перевезення особового складу, постачання техніки та зброї на передову (Фото)

СБУ та Нацполіція затримали диверсійну групу, яка за завданням спецслужб рф підпалювала об’єкти Укрзалізниці поблизу кордону.

Про це повідомляє

До складу диверсійної групи входили четверо мешканців Одеської та Чернігівської областей. Фігуранти шукали «легких грошей» у Телеграм-каналах, де згодом були завербовані російською спецслужбою.

Двох жителів Чернігівщини поліцейські затримали після підпалу релейної  шафи та шафи зв’язку на залізниці. Загалом у такий спосіб вони намагалися знищити чотири релейні шафи.

Слідчі Служби безпеки України повідомили учасникам групи про підозру за частиною  2 статті 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану). 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині вже кілька днів поспіль не застосовують графіки обмеження світла: ситуація в енергосистемі 

Окрім того, двох учасників групи підозрюють у підпалах цивільного автомобіля Nissan Primera та Nissan Sunny на території Одещини. російські «роботодавці» обіцяли за такі послуги щедру винагороду.

Один зі спалених автомобілів перебував у користуванні військовослужбовця ЗСУ. Інше авто, власник якого помер, тривалий час перебувало на парковці. Щоб «заробити» кошти, зловмисники нанесли на автівки білий хрест, аби видати за військовий транспорт, і надіслали фото російським замовникам злочинів. 

Після їхнього погодження вони спалили автомобілі та фіксували свої злочинні дії на відео, як матеріали про підтвердження підпалів.

У затриманих вилучено мобільні телефони, які вони використовували у підривній діяльності на користь країни-агресора.

Затримані перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Спецоперацію проводили співробітники СБУ в Чернігівській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button