Кримінал

Спроба відкупу: на Чернігівщині п’яний водій «Таврії» пропонував поліцейським хабар 4000 гривень

Учора ввечері між селами Остерської громади увагу правоохоронців привернув автомобіль ЗАЗ Таврія, який здійснював невпевнені маневри. Автівку зупинили для перевірки документів. Виявилось, що водій у нетверезому стані. 

Про це повідомляє Поліція Чернігівського району.

Правопорушник, сподіваючись уникнути відповідальності, запропонував патрульним 4000 гривень неправомірної вигоди за відмову від складання адміністративних матеріалів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пронизливі погляди українських захисників у роботах французького художника Арно Кусека (Відео)

Правоохоронці попередили громадянина, що він вчиняє незаконно, проте водій спробував наполягати. Цю розмову зафіксувала бодікамера поліцейського.

Патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну групу Чернігівського райуправління поліції.

Слідчий поліції розпочав кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Її максимальна санкція – до 4 років позбавлення волі.

Також поліцейські відсторонили чоловіка від керування автомобілем і склали адміністративні матеріали за керування транспортним засобом особою, яка перебуває у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння – частина 1 статті 130 КУпАП. Таким чином, правопорушник понесе і адміністративну, і кримінальну відповідальність.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button