Кримінал

У військовій частині Чернігівського гарнізону викрили схему розкрадання військового майна

Військова контррозвідка Служби Безпеки України спільно зі слідчими ДБР у рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст.410 КК України, викрили та припинили схему систематичного розкрадання військового майна однієї з військових частин Чернігівського гарнізону.

Про це повідомляє ОК «Північ».

Так, військова посадова особа підрозділу зв’язку здійснювала систематичне заволодіння військовим майном підрозділу, яке у подальшому реалізовувала особисто або із залученням підставних осіб через комерційні фінансові установи (ломбарди).

Військовою контррозвідкою у рамках оперативного супроводження досудового розслідування кримінального провадження вжиті заходи щодо припинення реалізації фінансовою установою військового майна, здійснено його вилучення у вставленому Законом порядку. На даний час вживаються заходи з повернення військового майна до військової частини та компенсації заподіяних збитків.

Причетній до вказаної протиправної діяльності військовій посадовій особі оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст.410 КК України. Злочинцю загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині водій Chevrolet Lacetti збив 30-річного пішохода: потерпілий помер на місці

Заходи проводяться за процесуального керівництва Чернігівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону.

Водночас наголошуємо, що з 4 травня 2024 Національним банком України, банкам і небанківським фінансовим установам заборонено брати, як заставу у фізичних осіб товари, які можуть бути використані у військових цілях на виконання рішення РНБО України від 20.04.2024, введеним в дію Указом Президента України №234/2024.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button