Суспільство

Туалет за майже півтора мільйона гривень: у Коропі відкривається громадська вбиральня

Питання, де цивілізовано справити природні потреби, актуальне для багатьох населених пунктів Чернігівщини. Зокрема й для Коропа, де місцеві і гості вирішували це питання, як могли.

«Обходилися по-різному, хто по кущах, хто до «будок» ходив, які раніше були. А ще була «душогубка» під автостанцією у підвалі. Але вирішувати проблему із нею, про яку говорили ще мої два попередники, не став,  бо там приватизована земля.

Взагалі, цьому питанню вже більше 10 років. Періодично у районній газеті, а потім у соціальних мережах його обговорювали. Тема важлива для людей, бо природні потреби мають всі.

Я давно хотів це питання втілити в життя. До того ж, прагнув, щоб вбиральня була в центрі. І якраз тут у нас була дуже занедбана будівля. Перші матеріали для будівельних робіт були закуплені в 2022 році. І відтоді й розпочалися роботи», — в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Володимир Куніцин, голова Коропської громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Козельці мікроавтобус не розминувся із автівкою

У вбиральні є відділення для чоловіків та жінок, а також для людей з особливими потребами (окремо для чоловіків і жінок), кімната матері й дитини із пеленальним столиком.

У холодну пору приміщення опалюватиметься дровами. До вбиральні підведене альтернативне водопостачання на випадок можливих перебоїв з водою.

Відкриття вбиральні заплановане на середу, 14 серпня. Але ніяких урочистостей не буде. Бюджет громади будівництво обійшлося у мільйон чотириста п’ятдесят тисяч гривень.

Володимир Куніцин відкрив ЧЕЛАЙН секрет, що поки не планується робити послуги вбиральні платними.

«Там все буде організоване належним чином – все буде чисто й охайно, й усім потрібним забезпечено. Півтори тони рідкого мила є, на початку повномасштабного вторгнення нам його привезли. Закупили трохи туалетного паперу. Тобто, все як належить», — сказав голова громади.

Очільник сподівання, що люди будуть користуватися вбиральнею належно, і не буде ніяких зловмисних дій.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Коропська селищна рада

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button