Кримінал

У Чернігові поліцейські припинили діяльність двох шахрайських кол-центрів (Фото)

Поліція припинила злочинну діяльність групи осіб, які причетні до так званого «телефонного» шахрайства. Тридцять зловмисників під різними приводами телефонували громадянам та дізнавалися дані їхніх банківських карток, щоб у подальшому привласнити кошти. 

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

Слідчі Чернігівського райуправління поліції спільно з оперативниками карного розшуку та відділу кримінального аналізу обласної поліції викрили злочинну діяльність групи шахраїв, які діяли у двох обладнаних кол-центрах в Чернігові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові вандали повиривали квіти біля Катерининської церкви (Фото)

Слідство встановило, що правопорушники телефонували громадянам під різними приводами – продавали неіснуючі товари, пропонували оформити «допомогу від держави», представлялися працівниками банківських установ тощо. У телефонному режимі зловмисники дізнавалися конфіденційну інформацію щодо банківських карток: номер картки, CVV-код, PIN-код та термін дії. Використовуючи зібрані відомості, вони привласнювали гроші з рахунків потерпілих.

Під час санкціонованих обшуків поліцейські, за силової підтримки спецпризначенців, вилучили 30 комп’ютерів, ноутбуки та іншу техніку, флеш-накопичувачі, телефони та сім-картки різних операторів, блокноти із записами тощо.

Слідчі поліції Чернігівщини під процесуальним керівництвом Чернігівської окружної прокуратури розслідують кримінальне провадження за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки). Її санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button