Суспільство (відео)

Місце для навчання та активного дозвілля – у громаді на Чернігівщині облаштували молодіжний простір  (Відео)

Місце де можна компанією друзів пограти в настільні ігри, навчитися новому під час цікавих івентів, відвідати благодійний захід або ж просто відпочити – у населеному пункті Прогрес, Кіптівської громади, що на Чернігівщині, віднедавна діє простір спільнототворення де молодь та місцеві жителі можуть цікаво та з користю проводити свій вільний час.

«Майже щодня приходимо: телевізор дивимось, граємо в настільні ігри, малюємо. Найбільше подобається, коли проводять концерти»,- Євгеній Шеремет.

«Буваю щодня, граю в настільні ігри з друзями»,- Кіріл Сухілін.

Взагалі цей простір в населеному пункті існує ще з 2017 року. Утім сучасний ремонт та технічне оснащення він отримав нещодавно – на початку цього літа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині та двох громадах не буде світла

«Поки не було цього простору, було весело, але не так. Цей простір розпочав свою діяльність… десь з початку цього літа ми почали його робити»,- Євгеній Шеремет.

«Ремонт здебільшого тут був, але постійне, щоденне, активне, творче життя простору давало про себе знати: десь ляпи, десь плями. Ми придбали банку фарби і для того, аби молодь більше цінувала це приміщення, заохотили їх доєднатися»,- Ірина Дубик — начальниця відділу культури, сімї, молоді та спорту Кіптівської ТГ.

«Мене попросили – я допомагав. Фарбував стіни, щось переносив. Що просили те й робив»,- Богдан Корогод.

«Ми тут стіни допомагали фарбувати. Оці — в сірий колір. Фарбували їх фарбою, не крейдою»,- Євгеній Шеремет. 

І вже у відремонтованому просторі місцева молодь, спільно зі старшими наставниками, розпочали активну діяльність: організовують різноманітні навчальні івенти, благодійні концерти, проводять конкурси, цікаві майстер-класи та зустрічі. До прикладу, нещодавно втілили проєкт «Діти дітям», основою якого став благодійний захід, повністю організованою місцевою молоддю. 

«Це, звичайно, культурно-мистецький захід, тобто концерт, сценарій до якого написали самі діти, а також це ярмарка, на якій вони продавали різні вироби, які самостійно зробили»,- Ірина Дубик — начальниця відділу культури, сімї, молоді та спорту Кіптівської ТГ.

«Ми обговорювали сценарій, робили самі браслети, джинсові сумки»,- Євгеній Шеремет.

«Цей захід викликав у дорослих зацікавленість. Кожен, хто долучився, закинув гроші у скриньку, а також придбав якусь річ на ярмарку. Таким чином, нам вдалось зібрати 4 тисячі гривень та передати їх дівчинці з Киїнки, яка втратила під час повномасштабного вторгнення маму, а також сама отримала поранення.

Час від часу ми організовуємо благодійні концерти. Нещодавно, під час проведення такого концерту, ми зібрали 40 тисяч гривень, які перерахували на 119 бригаду Чернігівщини»,- Ірина Дубик — начальниця відділу культури, сімї, молоді та спорту Кіптівської ТГ.

А наразі активні та творчі жителі села Прогрес уже готують програму для благодійного концерту до Дня Незалежності. Репетиції та читки проводитимуть на базі простору, адже віднедавна тут є все необхідне для цього.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button