Надзвичайні події

Ще один випадок сказу виявлено у Чернігівському районі

У с. Данівка Козелецької громади лисиця через дірку в огорожі влізла у двір, потім у курник, де задушила курицю.

Про це повідомляє Чернігівська РДА.

Про трупи лисиці і куриці було повідомлено Козелецьку дільницю Чернігівської районної державної лікарні ветеринарної медицини і доставлено труп лисиці в лабораторію.

Згідно звіту про результати дослідження патологічного матеріалу Чернігівської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів встановлено захворювання на сказ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині вирішують питання подальшої долі будинку, у який влучив ворожий «Шахед»

Державна надзвичайна протиепізоотична комісія оголосила неблагополучним пунктом щодо сказу с. Данівка Козелецької селищної територіальної громади, Чернігівського району, Чернігівської області та визначила загрозливу зону в радіусі 15 км з населеними пунктами: c. Курганське, с. Сухиня, с. Мостище, с. Карасинівка, с. Нічогівка, с. Корніїв, с. Бригинці, с. Пізне, с. Мирне, с. Риків, с. Сивухи, с. Лихолітки, с Блудище, с. Лемеші, с. Ставиське, с. Пилятин, с. Тополі, с. Єрків, с. Сираї, с. Гарбузин, с. Жеребецьке, с. Закревське, с. Олексіївщина, смт Козелець, с Часнівці, с. Гламазди, с. Берлози, с. Боярівка Козелецької селищної територіальної громада, Чернігівського району, Чернігівської області та угіддями мисливського господарства МРП ЧОО УТМР.

Також комісія затвердила план комплексних заходів з ліквідації та профілактики сказу в с. Данівка та на загрозливій зоні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button