Суспільство

«Хотілося б на море, як колись»: чернігівці розповіли, де і як відпочивали влітку

Ще два тижні і літо потупиться своїм місцем осені. Між тим, літо – це традиційна пора відпусток, коли люди прагнуть відпочити і набратися сил на нові звершення. Принаймні, так було до повномасштабного вторгнення. Але нині реалії такі, що в країні, на жаль, триває війна. Але водночас постійно бути в пригніченому настрої неможливо, людям потрібен відпочинок і хоч трішки позитивних емоцій.

Тож чи встигли чернігівці відпочити цього літа?

Сергій Гривко, народний депутат України

Зараз не до відпочинку, займаюсь пошуками рішень для стабілізації економіки України, для підтримки ЗСУ та забезпечення процвітання України. Напрацювання 7 законопроектів, які почав вже реєструвати та відкривати суспільний діалог щодо них. Працюємо на перемогу!

Тимур Блинець, священник

На жаль, не вдалося відпочити ні цього, ні минуло літа. Нема часу на відпочинок взагалі. У пріоритеті Служба Божа й громадська діяльність… Цього літа створили громадську організацію ГО»СЕДНІВСЬКИЙ КРАЙ».

Плетемо сітки для наших захисників, підтримуємо українське військо як тільки можемо. Тож відпочинок нині – не на часі. Зараз маємо об’єднатися і працювати, заради скорішої Перемоги. І молитися, постійно молитися.

Сергій Павленко, історик, публіцист

Ми живемо з дружиною на дачі…  В умовах війни  тут і відпочиваємо, і вирощуємо для себе все необхідне. Турботи про городину, фрукти — це своєрідна  для нас, необтяжлива форма відпочинку. Плюс щодня здійснюємо пішохідні прогулянки за селом… Так, хотілося б на море, як колись. Але ж і життя на дачі, у квітах, дає  свої позитиви… Нервує лише війна, тривоги…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі на Чернігівщині 32-річна жінка отримала опіки через пожежу у сіннику

Михайло Жирохов, військовий експерт

Цього року літо вийшло якесь зім’яте. Перший літній місяць був на лікарняному з обмеженими можливостями для пересування, потім – на роботі. Думаю надолужити в вересні, але знову ж таки ні про які поїздки до моря мова не йде – повноцінно — вже після Перемоги.

Артем Тихонов, керівник гітарної студії

Виїжджав разом із активними людьми на природу. Один раз із ночівлею на річку Снов. І ось недавно також із ночівлею — на річку Десну. Тож за літо двічі мав такий відпочинок. Кудись подалі на відпочинок не їздив.

Сєргєй Карась, журналіст

Півтора тижні тому вийшов з відпустки. Тож, гадаю, все, що мало б бути пов’язано цього літа з відпочинком, в мене вже закінчилося. Вдалося з’їздити у п’ять міст: Чернівці, Боярку, Київ, Ніжин та Коломию та трохи піднабратися вражень. А ось плани про ремонт вдома поки так й залишилися планами, бо спочатку заважала спека, потім трохи прихворів. Ну, а крім подорожей, звісно, працював та, в міру фінансових можливостей, донатів на ЗСУ. Якщо казати про те, що хотілося б встигнути за «хвіст» літа — сподіваюся, вийде ще хоча б раз поплавати у водоймі. 

Сумно, що літо минає. Але не варто забувати, що попереду – ще два тижні серпня. Тож, хто не встиг відпочити упродовж нинішнього літа,ще має шанс отримати свою порцію тепла й позитиву.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button