Війна

«Зараз я воюю своїми вміннями та навичками для того, щоб у моє рідне місто більше не прийшла війна»: чернігівський боєць на псевдо «ГенГен» (Фото)

«Зараз я воюю своїми вміннями та навичками для того, щоб у моє рідне місто більше не прийшла війна», – каже боєць із роти радіоелектронної боротьби на псевдо «ГенГен». Чоловік родом із Чернігова. У цивільному житті був приватним підприємцем, працював з електронікою, камерами спостереження та мережами. Коли почалося повномасштабне вторгнення, всіляко допомагав військовим. Завдяки роботі «ГенГена» та його колег вдалося певною мірою відстежувати пересування ворога. Тоді ж вони й мобілізувалися до лав ЗСУ і потім виконували схожі завдання в різних точках українського фронту, де була задіяна наша бригада.

«Я розумів, що повномасштабна війна може бути. Але не допускав, що це станеться в Чернігові, що це станеться з нами. Коли все почалося, одразу зрозумів, чим можу бути корисним. Робив усе, що міг, бо для мене дуже важливо було звільнити Чернігів із оточення. Коли ворога витіснили, мета розширилася: Україну треба звільняти, відстоювати свої міста, захищати своїх людей», – зазначає «ГенГен».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влучили у будівлю цивільної інфраструктури: росіяни обстріляли прикордоння Чернігівщини

Наразі чоловік – боєць роти радіоелектронної боротьби. Він займається розробкою засобів РЕБ, ремонтами та вдосконаленням тих технологій, із якими працює 1-ша окрема танкова Сіверська бригада. Один із проєктів, про який наразі можемо розповісти, – «ранцевий РЕБ», як його між собою називають «сталеві». Це мобільний засіб радіоелектронної боротьби, створений спеціально для захисту малих штурмових груп. «Новація була в тому, що він працює автономно, не заважає бійцю переміщуватись у лісосмугах. Антена у нього компактна. Призначення – створення так званого мінікупола радіозахисту від fpv-дронів. Діапазон роботи достатній, аби захистити людей», – розповідає «сталевий».

Ідея цього засобу РЕБ виникла, коли думали, як оптимізувати висування наших бійців на позиції. Адже стаціонарний РЕБ досить важкий, а військовослужбовці з собою несуть озброєння та БК. Наразі рюкзак показав свою дієвість в умовах бойових дій і фахівці роти радіоелектронної боротьби працюють над його удосконаленням.

«Техніка та технології можливо й створені для війни. А от люди – ні, – впевнений «ГенГен». – Але якщо ми хочемо забезпечити собі нормальне життя – потрібно використовувати вже наявні напрацювання та розробляти нові, щоб перемогти». Перемогу для себе чоловік визначає так: «Мінімально – це завершення бойових дій та вихід на кордони 1991 року».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: 1-ша окрема танкова Сіверська бригада

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button