Кримінал

Про викриту в Чернігові схему збагачення на гуманітарних автівках і слід Блауша

Учора, 19 серпня, інформаційний простір Чернігівщини «вибухнув» новиною про те, що поліція в Чернігові викрила злочинну групу, яка організувала схему збагачення на продажу позашляховиків, завезених як гуманітарна допомога для ЗСУ на фронті.

Зокрема, співробітники управління карного розшуку обласної поліції встановили, що позашляховики за спрощеною процедурою ввозив гуманітарний фонд. У подальшому зловмисники продавали завезені автівки через «підставних» осіб. І були спіймані якраз «на гарячому», коли виставили на продаж автівку марки «Volvo CX60», завезену з-за кордону як гуманітарна допомога, на популярній інтернет-платформі. За позашляховик продавці хотіли отримати 6500 доларів США. Поліцейські завадили цій спробі: автівка вилучена та поміщена на штрафмайданчик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стала відома назва фонду, що займався продажем авто, ввезених під виглядом гуманітарної допомоги

За цим фактом слідчий Чернігівського райуправління поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської окружної прокуратури розслідує кримінальне провадження за частиною 1 статті 201-2 Кримінального кодексу України (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги). Такі дії караються штрафом від двох до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або пробаційним наглядом на строк до чотирьох років, або обмеженням волі на той самий строк.

Наразі триває досудове розслідування.

Та найцікавіше в цій справі те, що йдеться про благодійний фонд «Добродія», засновником якого є перший заступник голови Чернігівської обласної ради Дмитро Блауш.

Аби прояснити ситуацію, ми звернулися по коментар до Дмитра Блауша.

Але Дмитро Блауш відмовився коментувати.

«Я не буду розповідати, бо це не відповідає дійсності. Можете поцікавитися в правоохоронних органах», – зауважив Дмитро Блауш.

Ми будемо тримати руку на пульсі цієї історії й обов’язково розкажемо, чим вона завершиться.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button