Суспільство

Центр безпеки і соціальної згуртованості громади відкрили в Мені

Учора в Мені відбулася вагома подія – відкриття Центру безпеки і соціальної згуртованості. Як зазначають у громаді, мало не першого в області. І додають, що мета проєкту проста, але важлива — зробити рідну громаду безпечнішою та згуртованішою.

У Менській громаді доволі довго реалізовували місцеву програму «Безпечна громада», в межах якої розбудовували системи оповіщення, встановлювали відеокамери, але бюджет на все це був невеликий. Натомість завдяки співпраці з донорами вдалося створити Центр безпеки і соціальної згуртованості.

«У межах цього проєкту ми встановили системи відеоспостереження, придбали відеореєстратор із можливістю підключити одночасно 1000 камер і 17 систем оповіщення, які розмістили в усіх старостинських округах та інших основних місцях громади. Це дасть змогу оперативно реагувати на будь-які загрози, сповіщати важливі новини, підвищить рівень безпеки для кожного жителя», – в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Юрій Стальниченко, секретар Менської міської ради.

Безперечно, все це вкрай важливо для безпеки цивільного населення в умовах війни. А ще для Центру безпеки і соціальної згуртованості закупили меблі, телевізор й укомплектували іншими потрібними речами та технікою.

До речі, практична користь від ініціативи для кожного жителя полягає ще й у тому, що в разі потреби люди можуть користуватися записами відеокамер. Наприклад, якщо в когось щось вкрали чи щось надзвичайне трапилося.

«Записи з відеокамер зберігатимуть упродовж одного місяця чи двох. І якщо людині буде потрібен відеозапис із якоїсь відеокамери, то можна звертатися до Центру надання адміністративних послуг, там його надаватимуть за запитом. Також у нас налагоджена пряма співпраця з правоохоронними органами та ДСНС, які також можуть за потреби користуватися відеозаписами», – розповів Юрій Стальниченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для відвідування шкіл і садків діти Чернігівщини повинні мати довідки про стан здоров’я і щеплення

Але безпека — це не лише техніка. Це ще й взаємна підтримка та співпраця. Саме тому в Центрі працюватимуть над згуртованістю громади, проводячи різноманітні заходи, тренінги, навчання, що об’єднають людей і зміцнять зв’язки.

«У просторі на базі центру є можливість проводити різноманітні заходи для людей усіх категорій, починаючи від молодших школярів і до людей поважного віку. Для них можна проводити різні безпекові заходи: стосовно мінної  безпеки або надання першої домедичної допомоги, або як поводитися в різних надзвичайних ситуаціях. Принаймні для дітей такі зустрічі почнуть організовувати від початку нового шкільного року.

Тобто це ще буде навчальний простір, де ми багато чого зможемо робити. І надалі є варіанти розширення», – сказав Юрій Стальниченко.

Тож у Менській громаді тепер є простір, де кожен мешканець може отримати необхідні знання та навички для своєї безпеки й безпеки своєї родини в надзвичайних ситуаціях і зможе стати частиною великої дружньої громади.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Юрій Стальниченко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button