Війна

На Чернігівщині відкрили дві меморіальні дошки загиблим Героям

Сьогодні у Миколаївському старостинському окрузі відбулася важлива подія – відкриття на будівлі Миколаївської школи двох меморіальних дошок уродженцям села, колишнім учням цієї школи Володимиру Мудракову та Денису Костирку, які загинули від ворожих куль.

Про це повідомляє Борзнянська громада.

Володимир Мудраков змалку ріс тямущим та працелюбним хлопцем. У житті звик покладатися тільки на власний розум та сили. Ніколи не відмовляв тим, хто просив у нього допомоги. Тому односельці та друзі згадують Володимира як добру та світлу людину з великим та наповненим любов’ю серцем. Останнім часом проживав у Сумах, а осінню 2023 року був мобілізований. 16 березня 2024 року зник безвісти, а з 25 березня 2024 року вважався офіційно загиблим. Похований 27-річний Воїн теж у Сумах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Плов для поранених захисників: волонтери просять підтримати ініціативу (Фото)

Денис Костирко народився в сім’ї учителів. Згодом родина переїхала до Чернігова. Закінчив Чернігівський військовий ліцей та інститут Права і соціології. Брав участь у АТО, отримав звання майора ЗСУ, мав численні нагороди. Підлеглі, бойові побратими цінували і поважали Дениса Васильовича за чесність, справедливість, професіоналізм. Він був єдиним, турботливим сином у мами, щиро кохав дружину і семирічного синочка. Загинув унаслідок ворожого ракетного обстрілу і назавжди залишився 33-річним.

На відкритті меморіальних дошок були присутні сім’ї рідних, близьких загиблих Героїв, педагогічний та учнівський колективи, односельці, бойові побратими. Звісно, рідним Героїв надали право й відкрити меморіальні дошки, а освятив їх настоятель Свято-Миколаївської ПЦУ отець Сергій.

Хвилюючими були виступи матері Дениса Надії Василівни Костирко, рідного дядька Володимира Ігоря Івановича Чорнея та бойових побратимів загиблих. Також до всіх присутніх звернулися заступник голови Борзнянської міської ради з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Пирог, секретар міської ради Станіслав Шевлюга, колишній класний керівник загиблих Андрій Пирог, начальник Третього відділу Ніжинського РТЦК та СП Валерій Полулях і староста Миколаївського старостинського округу Юрій Самойлик.

Хвилиною мовчання і квітами вшановано світлу пам’ять Володимира і Дениса, які ніколи вже не повернуться до рідного дому, а боронитимуть рідну землю у лавах небесного воїнства.

Відтепер пам’ятні знаки на фасаді освітнього закладу будуть постійним нагадуванням наступним поколінням про патріотизм і героїчний подвиг випускників Миколаївської школи.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button