Війна

Орден «Золота Зірка» посмертно: Президент відзначив загиблого воїна з Чернігівщини

Президент України передав орден «Золота Зірка» рідним полеглого в бою воїна з Куликівської громади – Героя України, сержанта Янголя Леоніда Михайловича.

Про це повідомляє Чернігівський обласний ТЦК і СП.

Звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» присвоєно Леоніду Михайловичу посмертно «За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», відповідно до Указу Президента №459/2024 від 15 липня 2024 року.

Державну нагороду отримали рідні загиблого воїна, дружина, батько та троє синів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині ввели ще одну чергу аварійних відключень

Сержант Янголь Леонід Михайлович народився 8 березня 1978 року в Куликівці. Навчався в Куликівській загальноосвітній школі, потім закінчив Куликівське професійне технічне училище №30. Далі вступив до Чернігівського кооперативного технікуму. Строкову військову службу проходив у підрозділі спеціального призначення «Барс» внутрішніх військ МВС України. Потім служив у Куликівському районному відділку міліції.

Протягом двох ротацій у складі зведеного загону МВС у 2014–2015 роках захищав суверенітет України на території проведення АТО. Після повернення до цивільного життя працював мисливцезнавцем у Куликівському відділенні Українського товариства мисливців і рибалок.  

24 лютого 2022 року без вагань Леонід Михайлович долучився до лав Збройних Сил України. Захищав рідну землю у складі легендарної 1-ї окремої танкової Сіверської бригади. Спершу боронив від російських окупантів Чернігівщину, потім – південно-східні рубежі України. Загинув воїн у мужнім бою 21 липня 2023 року на Запорізькому напрямку.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button