Війна

«Самостійно виростила, вивчила, виховала», а тепер – збирає голоси для петиції про присвоєння звання Героя України посмертно

  • Самостійно виростила, вивчила, виховала сина Безпалого Миколу Івановича, який із першого дня російського вторгнення оберігав державний суверенітет України. Під час виконання бойового завдання 11.05.2024 року загинув, – розповідає мати загиблого воїна Любов Безпала.

Любов Безпала – мати загиблого захисника України Миколи Безпалого, позивний «Корсар». Він був старшим лейтенантом, командиром взводу ПТКР 1-ї окремої танкової Сіверської бригади. Про свого сина жінка розповідає, не стримуючи сліз – її дитина загинула, захищаючи Незалежність України. Наразі жінка збирає голоси для петиції про присвоєння звання Героя України посмертно.

Народився та виріс чоловік у селі Дрімайлівка Куликівської громади. У дитячі роки мріяв стати, як дідусь, офіцером. Після завершення навчання у школі Микола вступає до Чернігівського ліцею з посиленою військовою та фізичною підготовкою. Опісля – навчається в Національному університеті державної податкової служби, де на військовій кафедрі отримує звання молодшого лейтенанта запасу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині попрощалися із загиблим воїном у день, коли йому мало б виповнитися 35

Війна застала Миколу Безпалого на посаді державного інспектора митного поста «Чернігів» Чернігівської області. В перший день повномасштабного вторгнення росії в Україну він ухвалює рішення добровільно вступити до ЗСУ.

Під час активних бойових дій на території області Микола Безпалий бере участь у боях за Чернігів. Пізніше – виконує бойові завдання на Авдіївському напрямку, після чого перебуває в ротації, передаючи набутий бойовий досвід новообраному особовому складу. У квітні 2024 року повертається в зону ведення активних бойових дій.

11 травня 2024 року Микола Безпалий загинув у бою неподалік села Старомайорське Донецької області.

Миколу Безпалого поховали 22 травня 2024 року в Чернігові, на кладовищі в Ялівщині. Без батька залишилися двоє дітей.

  • Мені в 71 рік зібрати 25 тисяч голосів не під силу. Тому переконливо прошу підтримати петицію до Президента України і допомогти зі збором голосів, – звертається до всіх небайдужих мати загиблого воїна Любов Безпала.

Таліна Тарасенко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button