Війна

Меморіал пам’яті: солдат Олександр Авраменко

Солдат Олександр Авраменко, позивний Абрамс, поліг 12 квітня 2024 року біля села Бердичі Донецької області під час виконання бойового завдання. Він отримав важкі поранення, несумісні з життям, у результаті артилерійського обстрілу.

Олександрові було 42 роки. Він народився в селі Данино, що на Чернігівщині. Закінчив 6 класів тамтешньої школи, а потім навчався у Припутнівській ЗОШ І-ІІ ступенів. Після девʼятого класу вступив до Ічнянського професійного аграрного ліцею, де здобув фах тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва та водія автотранспортних засобів. Під час навчання працював помічником комбайнера.

Потім проходив строкову службу на посаді водія-механіка ракетних військ. Після – працював у АТ «КИЇВМЕТРОБУД», а згодом – у ТОВ «КИЇВМІСТОБУД». У 2005 році одружився. У родини народився син Олександр, а потім – донечка Юлія. Із сім’єю чоловік проживав в селі Бурімка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині в останню путь провели 20-річного Захисника

У мирному житті також працював у сільськогосподарському кооперативі «Крупичполе», потім у ТОВ «Агрікор Холдинг», обіймав посаду тракториста в ТОВ «Агрофірма «Надія» та згодом тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва в ТОВ «Ічнянське». Любив ходити на полювання і ремонтувати авто.

24 лютого 2022 року його призвали на службу. Він боронив Україну під Києвом, Бахмутом та Авдіївкою. Був стрільцем-електриком 119-ої окремої бригади територіальної оборони. Нагороджений медаллю «Хрест доблесті».

«Олександр був добрим, чуйним, люблячим чоловіком, щирим, порядним та надійним другом, відповідальним колегою на роботі. Завжди приходив на допомогу», – розповіла дружина Віра.

Поховали героя у селі Бурімка.

В Олександра залишилися батьки, сестра, дружина і двоє дітей.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button