Війна

Меморіал пам’яті: солдат Микола Голуб

Солдат Микола Голуб, позивний «Серга», поліг 10 березня 2024 року внаслідок авіаційного удару поблизу села Копійки Сумської області. Воїну назавжди залишилося 40.

Микола народився в місті Ічня, що в Чернігівській області. Закінчив вісім класів тамтешньої ЗОШ №5, а потім вивчився на тракториста і слюсаря-наладчика широкого профілю в Ічнянському професійному аграрному ліцеї. Проходив строкову службу в Гончарівську, в танкових військах. У цивільному житті працював в Ічнянському колгоспі. Обожнював рибалити.

Весною 2015 року чоловік отримав повістку і вирушив захищати Батьківщину на східному фронті. У 2016-му потрапив у госпіталь із переломом ноги, деякий час ще служив у пункті постійної дислокації в Рівному. У 2018-му підписав контракт та продовжив службу в лавах ЗСУ на посаді механіка-водія. Нагороджений нагрудним знаком «Учасник АТО».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вночі на Чернігівщині працювало ППО

2 серпня 2022 року знову став на захист України. Обіймав посаду механіка-водія танкового взводу танкової роти танкового батальйону 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка.

«Мій син був спокійним, врівноваженим, життєрадісним. Завжди приходив на допомогу. Мав добре серце, щирі думки та чудову усмішку, а також легкий і зговірливий характер», – розповіла мама Галина Іванівна.

Попрощалися з воїном і поховали його в Ічні.

У Миколи залишилися мати, сестра та брат.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button