Війна

Назавжди в строю: сьогодні чернігівському поліцейському Дмитру Лук’яненку мало виповнитися 26 років

Він пишався бути поліцейським та міг стати зразковим офіцером. Дмитрові Лук’яненку було всього 23 роки, коли він героїчно загинув у приміському селі Киїнка, де вони з побратимами боронили Чернігів від ворожої навали. Відважний, сміливий, молодий – таким він назавжди залишиться в нашій пам’яті та в наших серцях.

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

Дмитро Лук’яненко народився і виріс у Чернігові, закінчив місцеву школу №5. Потім вивчився на слюсаря, відслужив в армії. Його мрією була робота в поліції і він її успішно здійснив. На службу у роту поліції особливого призначення Дмитро прийшов у 2020 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сновська громада провела свого Захисника

«Син дуже пишався тим, що він поліцейський, і любив свою роботу, – розповідає мати Героя Ірина Федорівна. – З перших днів російського вторгнення він увесь час був на роботі. 28 лютого о 12:40 ми востаннє з ним говорили телефоном. Напевно, він передчував свою загибель, бо сказав такі слова: «Мамо, пробач мені за все». Буквально через півтори години нашого Діми не стало… Це непоправна втрата».

Загибель капрала Дмитра Лук’яненка та його колег-спецпризначенців Дмитра Музирьова, Володимира Настича, Олексія Христенка приголомшила увесь колектив поліції Чернігівщини. Всіх трьох було посмертно нагороджено орденом «За мужність» III ступеня.

У селі Киїнка Чернігівського району відкрили меморіальну дошку на честь чотирьох загиблих поліцейських: Дмитра Лук’яненка, Володимира Настича, Дмитра Музирьова та Олексія Христенка.

Побратими Дмитра відзначають, що він був вкрай відповідальним, дисциплінованим і пунктуальним. Не мав шкідливих звичок, у вільний час займався спортом. Любив тренуватися і бігати на свіжому повітрі, тому був фізично сильним і витривалим. Дмитра знали, як людину слова, що завжди був готовий прийти на допомогу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button