Суспільство

Приблизно 700 кг загиблої риби виявили цими вихідними в річці Десна на території села Макошине

Приблизно 700 кг загиблої риби 7 та 8 вересня зібрали волонтери та відповідні служби в селищі Макошине з річки Десна. Загалом же від кінця серпня кількість загиблої риби тут перевищує кілька тонн. Про це у коментарі ЧЕЛАЙН розповіла староста Макошинського старостату Світлана Попок.

«Приходили небайдужі люди з селища, з громади приїжджали. Зараз вода в річці повністю чорна стоїть. Сьогодні кількість загиблої риби зменшилася, оскільки весь цей час ми її виловлюємо. Наразі спостерігаються поодинокі випадки загиблої риби, яка підіймається з дна. З кінця серпня уже були зафіксовані перші випадки загиблої риби. Зазвичай на ліквідацію екологічної катастрофи приходять ті самі хлопці допомагати. Майже кожного дня їздимо. Стан річки жахливий. Де був пляж, пісок, невідома речовина його вкрила, все чорне. Сподіваємося, що хоч щось вижило. Щуки багато загинуло, окунів, судак був. Цю всю рибу вивозили, утилізували», – розповіла Світлана Попок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог випустив більше ніж 80 снарядів по селу в прикордонній громаді на Чернігівщині: наслідки обстрілу

Нагадаємо, про забруднення води в річках на Чернігівщині стало відомо 26 серпня. Тоді в річці Сейм масово почала гинула риба, вода стала чорного кольору.

За даними Держагентства України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм невідомі відходи в Сейм скинули російські військові 14 серпня. У воді виявили перевищення вмісту амонію та критично низький рівень кисню, як наслідок почала гинути риба, забруднена вода з Сейму пішла в Десну.

Станом на 9 березня випадки мору та загиблої риби вже фіксують у Чернігові.

Спілкувалась Оксана Замятіна

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button