Війна

Ситуація з пошкодженою лікарнею й обстрілами на Чернігівському прикордонні

Уночі 11 вересня ворог укотре здійснив обстріл Семенівської громади, що на прикордонні Чернігівської області. Під обстріл потрапила міська лікарня.

У якому стані будівля закладу та чи мають місцеві люди доступ до медичної допомоги, розпитували Сергія Деденка, голову Семенівської громади.

«Спеціалісти порахували, що в лікарні вибито 42 вікна. Це не критичні пошкодження. Із людей ніхто не постраждав. Ми зараз шукаємо донора, який нам допоможе їх поміняти. Якщо не знайдемо, доведеться робити коштом громади. Лікарня продовжує працювати, а люди лікуватися», – в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Сергій Деденко, голова Семенівської громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відзначили 130-річчя від дня народження Олександра Довженка на його малій батьківщині, у Сосниці

За його словами, дерев’яні вікна в лікарні повилітали внаслідок ударної хвилі, адже приліт стався не в саму будівлю, а неподалік.

А загалом ситуацію з обстрілами громади очільник оцінює як тяжку.

«Обстрілюють щодня, і щоденно відбуваються якісь руйнування та пожежі. Погода така, що все довкола сухе. І кожен прихід снаряду спричиняє загоряння. Тим паче, що на кордоні взагалі нічого не сіялося, то там фактично суха степова територія, яка легко піддається займанню.

У деяких селах поблизу кордону живуть трохи людей, у деяких – ні. Така неоптимістична ситуація», – пояснив Сергій Деденко.

Ірина Осташко

Фото – Сергій Деденко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button