Суспільство

Розбирають завали, готують їжу для військових: Чернігівщина у трійці лідерів по спрямуванню шукачів роботи на суспільно корисну працю

За час дії урядового проекту «Армія відновлення», станом на 09 вересня, в області видано близько 20 тисяч направлень на суспільно корисні роботи безробітних та інших незайнятих. За цим показником серед регіонів України попереду Чернігівської знаходиться лише Харківська та Донецька області.

Про це повідомляє Чернігівська обласна служба зайнятості.

До праці залучають безробітних, яким не вдалося знайти роботу за спеціальністю, а також незайнятих внутрішніх переселенців, з оплатою їх праці з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. До речі, за час дії програми  видатки Фонду на ці цілі склали 116,4 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медаль «Захиснику Вітчизни»: Президент України посмертно відзначив солдата з Чернігівщини

Отож, безробітні розбирали завали, здійснювали ремонтно-відновлювальні роботи, облаштовували укриття, заготовляли дрова, розфасовували гуманітарну допомогу, допомагали у приготуванні їжі для військових, плели маскувальні сітки тощо.

На період участі у суспільно корисних роботах з ними укладається строковий трудовий договір, тобто це офіційна тимчасова зайнятість та страховий стаж.

Фото ілюстративне з Мережі Інтернет.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button