Суспільство

Як закінчать роботу на городах, прийдуть займатися на тренажерах: на Чернігівщині живуть активні пенсіонери (Фото)

Для людей старшого віку особливого сенсу набуває спілкування. Адже на самоті переживати нинішній складний час дуже важко, особливо пенсіонерам, які не мають дітей або чиї діти й онуки за кордоном.

Розраду та змістовне дозвілля підопічні КУ «Менський територіальний центр надання соціальних послуг» можуть отримати у відділенні денного перебування.

«Переважно займаємося організацією дозвілля та змістовного відпочинку, створюємо умови для саморозвитку наших підопічних. У нас облаштована тренажерна зала, також можна зайнятися оздоровчо-лікувальною фізкультурою. Заняття відбуваються двічі на тиждень. І двічі на тиждень у нас також є послуга скандинавської ходи. До речі, люди, які займаються всіма цими активностями, не люблять називати себе людьми похилого віку.

Також проводимо арттерапію, кінотерапію, влаштовуємо зустрічі з цікавими людьми, навчаємо комп’ютерної грамотності», – розповідає Наталія Гончар, директор КУ «Менський територіальний центр надання соціальних послуг» Менської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Я ще музику не слухав. Я дуже хочу»: уродженець Городні Сергій Смирнов понад два роки пробув у російському полоні

Причому, за словами пані Наталії, група, якій цікаві спортивні активності, навіть поповнюється.

«Особливо на зиму, знаєте, як закінчать роботу на городах чи консервацію, жінки до нас ще активніше підуть. Тому що соціальне спілкування потрібне всім. І це краще прийти, поспілкуватися, може й виговоритися, ніж залишатися вдома наодинці. Тому ця послуга в нас діє і теж користується попитом», – зауважує Наталія Гончар.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button