Кримінал

Жителька Чернігівщини «підтвердила аутентифікацію номера» за 308 тисяч гривень

Учора, 16 вересня, до поліцейського відділення №1 (селище Козелець) Чернігівського райуправління поліції звернулася по допомогу 56-річна жителька одного з сіл Козелецької громади. Унаслідок дій невідомого шахрая жінка втратила 308 тисяч гривень.

Про це повідомляє Поліція Чернігівського району.

Потерпіла повідомила правоохоронцям, що на її мобільний телефон надійшов дзвінок із незнайомого номера. Автоматизований чоловічий голос нібито від імені мобільного оператора запропонував жінці підтвердити аутентифікацію, для чого натиснути на клавіатурі цифру «1». Потерпіла виконала вимогу незнайомця і телефонний дзвінок завершився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Прилуках поліцейські затримали торгівця наркотиками

Наступного дня жінка хотіла розрахуватись у магазині банківською карткою, «прив’язаною» до мобільного номера. Проте операція була скасована. Зайти в застосунок свого мобільного банкінгу заявниця також не змогла.

Щоб розібратися в ситуації, жінка звернулася до найближчого відділення банку. Там вона і виявила, що з рахунків викрадено гроші, вичерпано кредитні ліміти, а також додатково оформлено на її ім’я ще три кредити.

Загальні втрати потерпілої становили 308 тисяч гривень. Усвідомивши, що її ошукали, жінка звернулася до поліції.

За цим фактом слідчий поліції відкрив кримінальне провадження за ч. 4 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button