Надзвичайні події

На Чернігівщині тліють торфовища: в деяких місцях гасіння триває довше як два тижні

У Чернігівському, Корюківському та Новгород-Сіверському районах тліють торфовища, подекуди – лісові ділянки. Як повідомляє у своєму телеграмі голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус, частина випадків займання сталася саме через обстріли. 

Ця ж обставина не дає їх оперативно гасити, тому на території майже всієї області спостерігається висока задимленість.

За інформацією Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОВА, на сьогодні в області ще триває тління торф’яників поблизу чотирьох населених пунктів.

Понад два тижні триває гасіння торф’яника біля села Крені Чернігівського району Остерської громади, загоряння тут сталося ще 6 вересня на площі 5 га. Ліквідовано за добу осередки займання на площі 0,2 га, залишилися 0,7 га.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові тимчасово припинять рух тролейбуси

Поблизу села Лошакова Гута Чернігівського району Деснянської громади також тліють родовища торфу, що загорілися 19 вересня о 9-й годині ранку. Станом на вчора площа пожежі налічувала 200 га, ліквідовано за добу осередки займання на площі 1,1 га, залишилися 196,4 га. Гасіння триває.

Біля села Коренецьке Прилуцького району Талалаївської громади триває пожежа на площі 6 га, що сталася 20 вересня близько 12-ї години. Ліквідовано за добу осередки займання на площі 0,1 га, залишилися 5,5 га. Гасіння триває.

У селі Мрин Ніжинського району тліють торфородовища на площі 5 га по вулиці Центральній, які зайнялися 20 вересня. Ліквідовано за добу загоряння на площі 0,4 га, залишилися 3,9 га. Гасіння триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button