Кримінал

Гранатомети, автомати та гранати: на Чернігівщині поліцейські перекрили канал збуту вогнепальної зброї (Відео)

Оперативники та слідчі Ніжинського райуправління поліції викрили 44-річного місцевого мешканця у продажу підствольного гранатомета та трьох гранат. Торговця зброєю помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області. 

Ніжинські поліцейські отримали оперативну інформацію, що 44-річний мешканець міста, раніше судимий за майнові злочини та незаконні операції з наркотиками, зайнявся торгівлею зброєю та боєприпасами. Слідчі внесли відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 263 Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові водійка Nissan Murano збила велосипедистку

Під час реалізації отриманої інформації поліцейські задокументували збут фігурантом підствольного гранатомета ГП-25 до автоматичної зброї з комплектом гранат ВОГ-25. Після цього оперативники та слідчі Ніжинської поліції за силової підтримки спецпідрозділу КОРД затримали торговця зброєю.

Вдома у фігуранта відбувся санкціонований обшук, у процесі якого поліцейські виявили та вилучили готовий до збуту комплект із чотирьох гранат ВОГ-25. Канал надходження зброї та вибухонебезпечних предметів до торговця зброєю, а також коло його потенційних «клієнтів» наразі встановлюють.

Зловмисника затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Ніжинської окружної прокуратури продовжують досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами чи вибуховими речовинами). Її санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button