Кримінал

Ставити лайки та викуповувати віртуальні товари: під виглядом легкого заробітку шахраї ошукали 45-річну чернігівку

До поліції звернулась 45-річна мешканка Чернігова із повідомленням, що її ошукали. Кілька днів тому жінку зацікавила пропозиція в месенджері, де йшлося про можливість швидко заробити в онлайн-режимі. Заявниці запропонували заробляти гроші, ставлячи «лайки» та викуповуючи віртуальні товари за власні кошти, щоб потім отримати за це «заробіток».

Про це повідомляє поліція Чернігівської області. 

Перейшовши за посиланням у месенджер, жінка почала виконувати завдання «менеджера». За перші кілька виконаних завдань заявниця справді отримала на свою картку певну суму грошей. Це її переконало, що «справа вигідна», і жінка вирішила вкладати більше задля отримання великих прибутків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині водій Renault Kangoo на пішохідному переході збив жінку 

Відтак у «підприємницькому азарті» заявниця перерахувала на кілька невідомих рахунків загалом понад 330 тисяч гривень. Але після цього вся бізнес-активність «партнерів» зупинилася, і менеджер припинив виходити на зв’язок з потерпілою.

Зрозумівши, що її ошукали, жінка звернулась по допомогу до поліцейських.

За цим фактом поліція відкрила провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Правоохоронці закликають максимально критично ставитися до будь-яких пропозицій швидкого та легкого заробітку. Особливо якщо це пов’язано з видами фінансової активності, якою ви раніше ніколи не займалися.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button