Кримінал

До трьох років позбавлення волі загрожує рибалці з Київщини, який незаконно наловив риби на Чернігівщині

23 вересня в Деснянській громаді Чернігівського району співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.

Про це повідомляє поліція Чернігівського району.

Рейдова група у складі поліцейських сектору водної поліції Чернігівського райуправління поліції та Київського рибоохоронного патруля під час патрулювання території Київського водосховища виявила факт браконьєрських дій. 57-річний мешканець Київської області вийшов на воду та ловив рибу за допомогою сіток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 29 пожеж ліквідували вогнеборці Чернігівщини протягом минулої доби

До місця події прибула слідчо-оперативна група відділення поліції №1 (смт Козелець) Чернігівського райуправління поліції.

Під час огляду поліцейські встановили, що чоловік у протизаконний спосіб за допомогою шести сіток добув 102 рибини, серед яких плоскирка, лящ, краснопірка, плітка, таким чином завдавши збитків рибному господарству України на суму майже 160 тисяч гривень.

Правоохоронці вилучили у зловмисника дюралевий човен із підвісним двигуном, знаряддя лову та незаконно добуту рибу.

За фактом правопорушення відкрито кримінальне провадження за статтею 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Таке правопорушення карається обмеженням на строк до трьох років.

Фото: поліція Чернігівського району.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button