Війна

Військового з Чернігівщини, який 97 днів провів у полоні, відзначив Головнокомандувач ЗСУ

Високу нагороду від Головнокомандувача Збройних Сил України Олександра Сирського «За незламність» отримав військовий з села Авдіївка, старший лейтенант Володимир Серб.

Про це повідомляє Понорницька селищна рада.

Володимир Серб народився 1 серпня 1970 року. До лав Збройних Сил України мобілізувався 12 квітня 2022 року. Спершу пройшов місячне навчання в Національній академії Сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного міста Львова, після чого був направлений до 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» на Дніпропетровщині. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 129 вибухонебезпечних предметів на площі менше ніж 2 гектари виявили під час розмінування лісу на Чернігівщині

За розподілом посад Володимир став командиром взводу. Далі продовжив службу в місті Ізюм Харківської області. Там Володимир отримав тяжке поранення і 7 вересня 2022 року потрапив у полон.

Після 97 днів неволі Володимир був звільнений під час обміну військовополоненими. Пройшовши реабілітацію, він продовжив службу та провів ще один рік у військовій частині. У грудні 2023 року повернувся до цивільного життя через стан здоров’я. Зараз він працює на своєму попередньому місці роботи – лісничим у ДП «Новгород-Сіверська лісова науково-дослідницька станція».

26 вересня у Понорницькій селищній раді військовому вручили нагороду. Подання на нагородження було надіслане військовою частиною, у якій проходив службу Володимир Серб.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button