Суспільство

Проаналізовано 648 проб повітря, перевірено понад 200 зразків продукції: стан довкілля на Чернігівщині у минулому місяці

Екологами в рамках контролю за якістю повітря в Чернігові у серпні відібрано та проаналізовано 648 проб атмосферного повітря.

Про це повідомляє Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА.

У порівнянні з попереднім місяцем у повітрі знизився вміст діоксиду азоту та завислих речовин, дещо підвищився вміст діоксиду сірки. Проти аналогічного періоду минулого року підвищилися показники вмісту діоксиду азоту та діоксиду сірки.

Радіаційний фон атмосферного повітря Чернігівської області коливався в межах 10-16 мікрорентген на годину (при нормі 30 мікрорентген на годину) і в середньому становив 12 мікрорентген на годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В запеклому бою загинув воїн з Чернігівщини

Крім того, відібрано й перевірено на вміст радіонуклідів 203 зразки сільськогосподарської і лісогосподарської продукції в Новгород-Сіверському та Чернігівському районах, переважно овочі, молочні продукти, лікарські рослини. Радіологічні дослідження свідчать про відсутність перевищень значень допустимих рівнів.

В останні дні серпня у Чернігівській області спостерігалось забруднення річок Сейм та Десна, яке почалося з річки Сейм – лівої притоки річки Десни. У воді було виявлено перевищення вмісту амонію і критично низький рівень розчиненого кисню. За результатами лабораторних досліджень, щоденно фіксувалося збільшення показників ХСК (хімічне споживання кисню), заліза загального, марганцю та азоту амонійного. Перевищення хімічного споживання кисню свідчить про наявність у воді органічного забруднення.

Деснянським басейновим управлінням водних ресурсів у серпні було відібрано та перевірено за пріоритетними забруднюючими речовинами масиви поверхневих вод. Так, у річці Білоус в Чернігові виявлено перевищення кадмію і його сполуки, а вміст інших речовин – у нормі.

Фото ілюстративне.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button