Суспільство

Нова професія: на Чернігівщині безкоштовно навчають УБД та людей з інвалідністю

Учасники бойових дій та люди з інвалідністю під час війни можуть безкоштовно здобути нову професію або підвищити кваліфікацію у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Таку можливість їм надає служба зайнятості. У вересні цією послугою скористалися троє жителів Чернігівщини. Вчаться вони на електрогазозварників.

Про це повідомляє Чернігівська обласна служба зайнятості.

Всі троє учасників бойових дій з Корюківської громади. Після служби в ЗСУ вони повернулися додому і наразі працюють за цивільними професіями.

До служби чоловіки працювали на посадах: охоронця, тракториста та машиніста шпалерно-друкарської машини. Ще одна затребувана на ринку праці професія  зайвою не буде – вирішили чоловіки і з наявного переліку, що містить 95 ліцензованих професій і понад 400 освітніх програм, обрали фах електрогазозварника.

Участь у проекті, не передбачає реєстрації у службі зайнятості як безробітний. Скористатися цією послугою можуть і ті, хто вже має роботу.

Навчають бажаючих за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Саме навчання може проводитись за очною (денною, вечірньою), дистанційною, дуальною формами або шляхом їх поєднання. Термін – до 6 місяців і залежить від обраного напряму.

На електрогазозварника чоловіки вчитимуться шість місяців за змішаною формою навчання у Сумському центрі професійно-технічної освіти ДСЗ.

Щоб взяти участь у програмі необхідно подати заявку та підготувати потрібні документи. Допомогти у цьому можуть в службі зайнятості або в її регіональних представництвах.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button