Війна

Меморіал памяті: Андрій Зубко

Андрій Зубко з Михайло-Коцюбинського, що на Чернігівщині, прожив 39 років. 28 лютого 2022-го близько 13.00 він поїхав до лісу. Пізніше слідство встановить, що востаннє комусь подзвонив о 15.00 цього ж дня. Далі чоловік зник.

За півтора роки, восени 2023-го, сапери розміновували територію, що за 16 кілометрів від селища. Біля повороту на Шестовицький аеропорт за 100 метрів від дороги спрацював прилад. Почали розкопувати і знайшли кістки. ДНК-аналіз показав, що вони належать Андрієві Зубку. Чоловіка поховали у лютому 2024 року на місцевому кладовищі у Михайло-Коцюбинському.

«Я під час окупації був у іншому місті. Розмовляв із батьком приблизно о 12.00 у день, коли він зник. Тато казав, що я нескоро потраплю додому, що в село заїхало багато російської військової техніки. Він тоді якраз заряджав телефон у автівці, зв’язок був поганий… Згодом я дізнався, що батько поїхав у ліс, імовірно, хотів передати нашим військовим інформацію про ворожі колони. Родина просила його залишитися вдома, але він не послухав. З того часу ніхто тата не бачив…», – розповів Денис, син Андрія Зубка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бобровицька громада провела в останню дорогу загиблого воїна

Андрій народився і все життя прожив у Михайло-Коцюбинському. Після школи навчався на столяра. Потім його мама почала займатися бізнесом: виготовляти та продавати зелень. Андрій вирішив долучитися до сімейної справи. Вирощував салати, петрушку, кріп, огірки, продавав це все на оптових та роздрібних ринках.

Син каже, що найбільше тато любив подорожувати. Обожнював відпочинок на морі та в Карпатах.

«Ми з родиною часто відвідуємо могилу тата. Якихось особливих традицій вшанування немає. Шкода, що й на місцевому рівні ніхто не згадує про загиблих цивільних», – поділився Денис у вересні 2024 року.

В Андрія Зубка залишилися син, донька, дружина, батьки і двоє братів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button