Суспільство (відео)

«Професія, в якій немов молодієш душею»: 25 освітян Чернігівщини отримали обласні премії (Відео)

«Я дуже вдячна, що у світі є така професія. Моя улюблена.

Вона для мене означає все, бо вибрала я її, коли ще навчалася у сьомому класі»,- Ольга Корнєва, майстер виробничого навчання Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування.

Так про професію вчителя розповідає майстриня виробничого навчання Ольга Корнєва. Вона цього року здобула обласну премію імені Софії Русової. Цієї премії щорічно удостоюються вчителі Чернігівщини за професіоналізм, наполегливу працю та розвиток професії.

«Здобула фах саме в нашому навчальному закладі, потім працювала кілька років закрійником в ательє міста, потім мене попросили викладати в нашому навчальному закладі.

Щороку випускні групи створюють певну колекцію. Можу сказати, що багато зусиль і творчості було докладено нами і нашими учнями для створення колекції «Сяйво чарівності»,- Ольга Корнєва, майстер виробничого навчання Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування.

Загалом цього року 20 викладачів дошкільної та середньої освіти стали лауреатами обласної премії Софії Русової. Серед них і Оксана Ільющенко – вчитель зарубіжної літератури в прикордонному районі області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі районів ЗАЗ, Масани, Стара та Нова Подусівка, Шерстянка в Чернігові можуть залишитися без води: просять зробити запаси

«Про професію вчителя я мріяла з дитинства. Був мене вибір: або на лікаря, або на вчителя. Але потім, як закінчувала школу, визначилася остаточно.

Найбільше подобається працювати з дітьми, відчувати їхню енергетику, щирість. Немов сам молодієш душею»,- Оксана Ільющенко, заступник із виховної роботи, вчитель зарубіжної літератури в Новгород-Сіверському ліцеї №1.

Заклад освіти, у якому працює Оксана Ільющенко, значно постраждав через обстріли ворога, проте, попри постійні ворожі обстріли та тривоги, йому вдалося відновитися, а вчителі й учні продовжують здобувати успіхи у різних напрямках освіти.

«Наш заклад постраждав, повилітали вікна. Ми їх замінили. Але, на жаль, через безпекову ситуацію ми весь час працювали в дистанційному режимі, та цього року в нас уже змішане навчання.

Дуже часто бувають тривоги, і доводиться з дітьми сидіти у сховищах. Безперечно, ми дбаємо про безпеку дітей і це надзвичайно важко»,- Оксана Ільющенко, заступник із виховної роботи, вчитель зарубіжної літератури в Новгород-Сіверському ліцеї №1.

Також напередодні Дня вчителя п’ятьох науково-педагогічних працівників закладів вищої та фахової передвищої освіти області було нагороджено премією Вороного. Серед них – Олексій Борисов, який за свою професійну діяльність написав понад 100 наукових статей.

«Це і монографії, і підручники під грифом МОН України, фахові статті українські та зарубіжні різного рівня. Також я рецензував статті для наукових видань Польщі та Литви»,- Олексій Борисов, професор кафедри іноземних мов Пенітенціарної Академії України.

Як зазначає начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика, навіть у таких складних умовах, які спричинені війною в країні, завдяки професіоналізму вчителів Чернігівщини учні та студенти стають переможцями багатьох конкурсів – не тільки українських, але й міжнародних.

«Цьогоріч здобувачі освіти області вибороли 32 дипломи у Всеукраїнських і Міжнародних інтелектуальних змаганнях, двоє кращих учнів Чернігівщини удостоєні стипендії Президента України.

Долаючи нові виклики сьогодення в умовах воєнного стану, педагоги продовжують надавати якісні знання, популяризувати українську освіту та науку на міжнародному рівні»,- Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button