Суспільство (відео)

Головне завдання – підтримка молоді у сфері суспільних змін: робота Центру гендерної освіти у Чернігові (Відео)

Днями активна молодь Чернігова презентувала представникам місцевого самоврядування власну стратегію, в якій ідеться про кроки, які важливо втілити задля того, аби Чернігівщина змогла стати регіоном, привабливим для молоді, яка прагне вдосконалюватися, таким чином розвиваючи країну й область, у якій вона мешкає.

«Ми створили стратегію, яку сьогодні презентували органам місцевої та регіональної влади. Сподіваємось на його хоча б часткову імплементацію, щоб молодь на Чернігівщині залишалася і її ставало тільки більше»,- Іван Усов – учасник проєкту «Голос молоді. Молодь, мир, безпека» від ГО «Центр гендерної освіти».

Ця презентація відбулася в межах круглого столу, який провели після завершення проєкту під назвою «Голос молоді. Молодь, мир, безпека», розробленого та реалізованого представниками ГО «Центр гендерної освіти». Ця ГО свою діяльність у Чернігові розпочала ще в лютому 2020 року. Відтоді представникам «Центру гендерної освіти» вдалося реалізувати десятки проєктів, тренінгів і курсів для молоді та чернігівців.

«У нас були проєкти з цифрової освіти, проєкт «Голос жінки має силу» був першим проєктом у нашій діяльності. Таким чином, наша проєктна діяльність допомагає нести свою просвітницьку складову у цьому питанні на Чернігівщині.

Члени громадської організації та загалом її витоки походять із НУ «Чернігівська політехніка», то ми зосередили свою увагу саме на просвітницькій діяльності: що таке гендер, що таке гендерна освіта, і все це ми реалізовуємо завдяки проведенню певних тренінгів або курсів неформальної освіти»,- Ольга Мельник – голова ГО «Центр гендерної освіти».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні запровадили безоплатне харчування для учнів початкових класів

Попри свою назву, громадська організація спеціалізується не лише на питаннях гендерної освіти, тут активно працюють над розробленням проєктів, пов’язаних із розвитком лідерських якостей і удосконаленням навичок роботи в команді. До прикладу, проєкт «Голос молоді. Молодь, мир, безпека», про який ми розповідали раніше, став одним із тих, що мав розвинути в чернігівської молоді лідерські якості задля подальшої розбудови та відбудови Чернігівщини.

«Цей проєкт щодо залучення молоді до відбудови Чернігівщини»,- Іван Усов – учасник проєкту «Голос молоді. Молодь, мир, безпека» від ГО «Центр гендерної освіти».

«Він був про молодіжних лідерів, про ініціативність молоді, про те, що зараз, в умовах воєнного конфлікту, віддається перевага молоді, на неї більше покладається відповідальності.

У студентів, можу говорити як студентка, є момент легкої відчуженості, особливо зараз – ніби ми ні на що не впливаємо. Такі проєкти показують, що однодумці є, вони також готові щось робити і вони хочуть це робити»,- Оксана Шуба – учасниця проєкту «Голос молоді. Молодь, мир, безпека» від ГО «Центр гендерної освіти».

Формування активного молодіжного суспільства, яке здатне впливати на різноманітні державні процеси і яке, найголовніше, усвідомлює, як це робити правильно – одне з основних завдань громадської організації «Центр гендерної освіти». Якщо раніше до проєктів ГО могли долучатися лише студенти НУ «Чернігівська політехніка», то наразі такого обмеження немає, а отже, всі охочі можуть стати учасниками проєктів від Центру гендерної освіти.

«Здебільшого наша аудиторія, з якою ми працюємо, це молодь. Тому максимально просвітницька діяльність відбувається серед молоді, для молоді. Але ми виходимо за межі діяльності нашого університету, і до наших тренінгів та заходів залучаються й містяни»,- Ольга Мельник – голова ГО «Центр гендерної освіти».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Таліна Тарасенко

Сергій Бутько

Журналістський матеріал підготовлено у співпраці з ГО «Асоціація демократичного розвитку» в межах реалізації проєкту «Активні й спроможні: діяльність жіночих громадських організацій Чернігівщини як реагування на вимоги часу», що підтриманий Українським Жіночим Фондом.

Відповідальність за зміст інформації несе ГО «Асоціація демократичного розвитку».

Представлена інформація не завжди відображає погляди УЖФ.

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button