Суспільство

Заміна зруйнованої ділянки колектору може коштувати бюджету Чернігова орієнтовно 10-15 мільйонів гривень

Орієнтовно від 10 до 15 мільйонів гривень може коштувати заміна зруйнованої ділянки колектору, що розташований у мікрорайоні Шерстянка в Чернігові.
Про це 8 жовтня під час загальноміської наради повідомив директор КП «Чернігівводоканал» ЧМР Сергій Малявко.

  • У бюджеті міста не закладені кошти на проведення термінових ремонтних робіт. Тож, можливо, необхідно буде вносити зміни до бюджету міста задля фінансування ремонтних робіт. Донори поки що не можуть профінансувати ремонт колектору, адже на це необхідний тривалий час для відповідних документальних погоджень. Тож, найімовірніше, на ремонт виділятимуть кошти з бюджету міста, – у коментарі для ЧЕЛАЙН розповів директор КП «Чернігівводоканал» ЧМР Сергій Малявко.

За словами Сергія Малявка, наразі тривають роботи зі складання кошторису на проведення ремонтних робіт колектору, планується, що через 2-3 дні буде відома остаточна вартість.

Про аварію на колекторі в мікрорайоні Шерстянка:

4 жовтня КП «Чернігіводоканал» ЧМР повідомив про аварію на каналізаційному колекторі. Він розташований у мікрорайоні Шерстянка. Через цей каналізаційний колектор відводяться стічні води з території району ЗАЗ, Масани, Стара та Нова Подусівка, Шерстянка.

У зв’язку з аварією було обмежено водопостачання в багатоповерхівках, що розташовані в чернігівських мікрорайонах ЗАЗ, Масани, Стара Подусівка, Нова Подусівка, а також на Шерстянці.

4 жовтня, за результатами засідання комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій у Чернігові оголосили надзвичайну ситуацію місцевого рівня, спричинену руйнацією каналізаційного колектору.

5 жовтня КП «Чернігівводоканал» ЧМР повідомив, що причиною аварії на каналізаційному колекторі могла послугувати незаконна забудова – пилорама.

6 жовтня в багатоповерхівках у чернігівських мікрорайонах ЗАЗ, Масани, Стара Подусівка, Нова Подусівка, а також на Шерстянці відновили водопостачання. Зруйновану ділянку колектору тимчасово накрито.

Планується проведення повноцінного ремонту – безпосередньої заміни зруйнованої ділянки колектору.

Таліна Тарасенко

Фото: КП «Чернігівводоканал» ЧМР

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button