Кримінал

Загрожує довічне ув’язнення: на Чернігівщині затримали групу підлітків, які підпалювали об’єкти залізниці

На Чернігівщині поліцейські спільно з СБУ затримали неповнолітніх, які причетні до підпалів релейних шаф у Чернігівській області. Замість обіцяного «легкого» заробітку фігурантам загрожує довічне ув’язнення. 

Про це повідомляє поліція Чернігівської області. 

За даними слідства, 15-річний житель Ніжинського району був завербований російськими спецслужбами під час пошуку легкого заробітку в інтернеті. Щоб виконати завдання ворога, він залучив до підривної діяльності своїх однокласників і ще одного неповнолітнього знайомого. Відтак зловмисники взяли легкозаймисту речовину, ганчірки та намагалися вчинити диверсію.

Поліцейські спільно з працівниками Служби безпеки України затримали усіх чотирьох неповнолітніх зловмисників «на гарячому» під час спроби підпалу релейної шафи в Ніжинському районі.

За цим фактом слідчі СБУ під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури повідомили фігурантам про підозри за частиною 2 ст. 28, частиною 2 статті 113 Кримінального кодексу України (Диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану), що карається позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна. Підлітки знаходяться під вартою.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button