Війна

Вибухотехніки поліції Чернігівщини знешкодили вже півтисячі небезпечних боєприпасів, уламків ракет та авіабомб (Фото)

Ризикуючи власними життями, вони щодня проводять розмінування територій області, а також допомагають очищувати від небезпечного заліза деокуповані області України.

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

Нерозірвані боєприпаси, касетні заряди, ворожі ударні безпілотники, уламки ракет та авіабомб – кількість знешкоджених вибухотехніками обласної поліції смертельних «подарунків» з початку року сягнула 500 одиниць.

Розмінування територій – дуже складна і відповідальна робота, що під силу далеко не кожному. Очищуючи рідну землю від ворожого заліза, поліцейські рятують людські життя. Особливо багато вибухових предметів і пасток знаходяться у місцях, де точилися запеклі бої, на позиціях російських військ тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росіяни завдали авіаудару по Чернігівщині

– На території Чернігівщини після тимчасової російської окупації залишається багато нерозірваних боєприпасів. Днями у Прилуцькому районі ми знешкодили боєприпас, який місцеві мешканці випадково знайшли у старому сараї. Скоріш за все, боєприпас опинився у господарчій споруді під час бойових дій на початку 2022 року. Також після ворожих повітряних атак ми щоразу обстежуємо місця падіння ворожих безпілотників та ракет. Якщо їх бойові частини не здетонували – підриваємо їх, адже такі ворожі пристрої становлять небезпеку для населення. Тож вкотре застерігаємо людей не наближатися до будь-яких боєприпасів чи вирв від вибуху, – говорить начальник управління вибухотехнічної служби Володимир Сіренко.

Служба чернігівських поліцейських-вибухотехніків вкрай важлива, адже допомагає наближати нашу перемогу. День за днем, метр за метром вибухотехніки повертають безпеку на наші землі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button