Війна

Полеглому воїну з Чернігівщини просять присвоїти звання Героя України

Петиція про присвоєння звання Героя України (посмертно) захиснику Батьківщини, молодшому сержанту, командиру 2-го протитанкового відділення протиракетного взводу роти вогневої підтримки в/ч А7133,Никифоренку Антону Юрійовичу, 18.04.1987 р.н., з’явилася на сайті.

Никифоренко Антон Юрійович проходив строкову службу в Житомирській в/ч, потім навчався в Чернігівському радіомеханічному технікумі.

У 2014 року був у зоні АТО, отримав УБД.

У 2022 році ,перебуваючи за кордоном на заробітках, зрозумів, що треба повертатися та захищати Батьківщину. У грудні 2022 року в складі сил ТРО 119-ї бригади вирушив на Донецький напрямок, у районі н.п. Серебрянка отримав поранення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибухотехніки поліції Чернігівщини знешкодили вже півтисячі небезпечних боєприпасів, уламків ракет та авіабомб (Фото)

Після короткотривалого лікування повернувся на службу.

У березні 2024 року бригада знову вирушила на Донецький напрямок. 13.07.2024, виконуючи бойове завдання, тримаючи позицію та мужньо воюючи за визволення нашої країни, Антон Юрійович отримав тяжкі поранення, які призвели до загибелі в районі села Побєда Мар’їнської громади Покровського району Донецької області.

За роки служби отримував численну кількість нагород, грамот, зокрема відзнаку Президента України «За оборону України».

Підтримати петицію можна за посиланням.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button