Кримінал

На Чернігівщині викрито учасників міжрегіонального наркокартелю з мільярдними прибутками (Фото)

Для знешкодження шести наркоугруповань було задіяно понад 1500 поліцейських, які у ході двоетапної спецоперації провели понад 230 обшуків у двадцяти областях України – серед них на Чернігівщині. Сумарний дохід картелю з 19 нарколабораторій становив понад 2 мільярди гривень за півроку.

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

Загалом затримано 67 учасників злочинних організацій разом з організаторами і перекрито міжнародний канал постачання прекурсорів з-за кордону.

Поліцейські Чернігівщини встановили місце розташування нарколабораторії у Ніжинському районі, а також всю схему постачання сировини для виготовлення психотропної речовини і оптового збуту готової «продукції». Власника лабораторії затримано, у нього вилучено близько 4 кілограмів незаконного «товару» – солей PVP та понад 300 літрів прекурсорів.

Над викриттям учасників наркокартелю на Чернігівщині спільно працювали оперативники управління боротьби з наркозлочинністю поліції Чернігівщини та Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції України, слідчі Головного слідчого управління НПУ та обласного поліцейського главку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Прилуччині поліцейські задокументували два факти незаконного зберігання наркотиків

За результатами етапів документування злочинної діяльності угруповання поліцейські за силової підтримки спецпідрозділу КОРД та роти поліції особливого призначення затримали основного фігуранта.

Надалі, із залученням кінологів поліції зі службовими собаками, було проведено серію одночасних обшуків на об’єктах у Чернігівському районі, що належать зловмисникам чи використовуються ними. Також відбувся невідкладний обшук в будівлі у Ніжинському районі, де наркоділки облаштували лабораторію з серійного виробництва великих об’ємів психотропної речовини – солей PVP.

За результатами обшуків поліцейські виявили та вилучили близько 4 кілограмів готової психотропної речовини, понад 300 літрів рідких прекурсорів, лабораторне обладнання, засоби фасування та пакування наркотиків, документацію, грошові кошти від злочинної діяльності, інші речові докази. Вилучене направлено на проведення експертних досліджень.

Також у власника нарколабораторії вилучено гроші, отримані злочинним шляхом у сумі понад 60 тисяч гривень, транспортні засоби преміальних марок, які використовувалися в ході злочинної діяльності. Транспорт поміщено на штрафмайдан.

Слідчі поліції повідомили основному фігуранту про підозру у вчиненні злочинів, передбачених:

— ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені організованою групою або в особливо великих розмірах);

— ч. 3 ст. 311 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів, вчинені організованою групою або в особливо великих розмірах);

— ч. 1 ст. 317 КК України (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Санкція найтяжчої з них – від 9 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button