Суспільство

Про гаджети, спорт і як зацікавити дітей тренуватися: думка відомого чернігівського тренера

Фізична активність і спорт дуже важливі для кожного, особливо для представників молодого покоління. Заняття спортом сприяють зміцненню імунної системи. Також спорт загартовує не тільки тіло, але й дух, підвищує витривалість і тренує силу волі, що дуже впливає на формування особистості саме в молодому віці.

Тож на думку Сергія Петрикея, відомого чернігівського тренера, спорт потребує популяризації. І зробити це доволі просто.

«Треба просто зробити це модним. А в дитячому середовищі модно, коли про тебе говорять. Така ж ситуація і в дорослому середовищі. Механізми досягнення цього доволі нескладні. Наприклад, вітати дітей, які займають призові місця на різних змаганнях і чемпіонатах, на офіційних лінійках у школах. Мають до цієї справи долучатися також місцеві ЗМІ, блогери, робити про таких дітей репортажі. Таким чином інші діти будуть бачити, що бути спортсменом, бути здоровим – це круто, це модно. Але, на жаль, немає директиви зверху так робити, а проявляти ініціативу, особливо в бюджетних установах, у нас не дуже люблять», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Сергій Петрикей, тренер і керівник спортивного клубу «Рукопашний бій».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Без бобра нема добра!»: волонтерка з Чернігівщини розігрує іграшкових бобренят за донати для військових

За словами тренера, позиція навчального закладу дуже важлива, адже якщо школяр лише вестиме сторінку в соцмережі, де розповідатиме про свої досягнення, це, скоріш за все, мало допоможе в популяризації спортивного способу життя.

Також нині побутує думка, що нині діти забагато сидять у гаджетах і тому їм не до спорту. Натомість тренер Сергій Петрикей не згоден із цим твердженням.  

«А що поганого в тому, що діти в гаджетах? Зараз весь світ живе в гаджетах, батьки в гаджетах, робота їхня – в гаджетах, гроші – в гаджетах. У всіх є банківські додатки у смартфонах. Це нормально. Просто технічні новинки не повинні заміняти реальне життя: тренування, прогулянки, риболовлю, інші справи. Все має відбуватися синхронно. Бо в сучасному світі, напевно, найважливіша річ – це адаптуватися до реалій. А вони зараз швидко змінюються. До того ж, нині в дітей треба вчитися, як жити в сучасному світі. У мене син, наприклад, якщо немає якоїсь інформації, то не біжить у бібліотеку. Він просто відкриває «о’кей, Google» і дізнається через три хвилини все, що йому потрібно. Оце і є сучасний світ», – пояснив Сергій Петрикей.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button