Суспільство

Госпітальний округ в Бахмачі (Фото)

Бахмаччани хочуть створити госпітальний округ.

Сьогодні про це говорили на громадських слуханнях та створили робочу групу, до якої ввійшли: перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, голова комісії охорони здоров’я Микола Дейкун, районне керівництво та лікарі. До робочої групи долучився й народний депутат Валерій Давиденко.

Створена група повинна за короткий термін з’ясувати, якої матеріально-технічної бази нині бракує центральній районній лікарні, та створити всі необхідні документи, аби зареєструвати райлікарню в Бахмачі, лікарню інтенсивної допомоги.

До Бахмацького госпітального округу увійдуть кілька сусідніх районів: Борзнянський, Талалаївський і Коропський – до річки Десна. Нині громади цих районів уже надали свою згоду.

Самі ж медики переконують, що з цією функцією впораються. Нині вони мають 250 ліжкомісць у стаціонарі. Бракує в лікарні молодих спеціалістів. Для них планують будувати житло.

«Ось Мена цей шлях реформування охорони здоров’я пройшла, — зазначив народний депутат Давиденко. – Вони збудували житло для молодих фахівців. І у них є гарні спеціалісти у лікарні».

Головний лікар лікарні Валентина Медведєва зауважила, що кожного року вони оновлюють матеріально-технічну базу закладу. У них хороша кардіологічна та хірургічна база. Півтора року тому в Бахмацькій райлікарні планували створити потужний кардіоцентр. До того ж за вдалого реформування зберігаються й лікарні в сусідніх районах.

«Вони виконуватимуть функцію закладу планового лікування», — повідомив Микола Дейкун. Перед якими проблемами постали бахмаччани при створенні госпітального округу, ми розкажемо в подальших матеріалах.

Ще статті по темі

Back to top button